YOGA

Είναι ένα αρχαίο σύστημα που οδηγεί τον άνθρωπο στον αληθινό του εαυτό και στην ανέλιξη της συνείδησης του.

Δεν υπάγεται στην κατηγορία της γυμναστικής παρόλο που χρησιμοποιεί σωματική κίνηση.

Η πρακτική της γιόγκα με τις ασκήσεις, τις ασάνες (στατικές θέσεις) και την φιλοσοφία της, δεν στοχεύει στο να αυξήσει την ματαιοδοξία στην εξωτερική εμφάνιση. Είναι το μέσον που μας ευθυγραμμίζει σε συνειδητή, σταθερή, υπεύθυνη δράση και  ορθή στάση ζωής,  μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Μέσω σοβαρής και συνεχούς πρακτικής, αποβάλλει νοητικές, σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες, δημιουργεί διαυγή, ήρεμο και συγκεντρωμένο νου, υγιές και αρμονικό σώμα και μια ισορροπημένη συναισθηματική ζωή.

Περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, ασάνες (στάσεις), αναπνευστικές τεχνικές, χαλάρωση και διαλογισμό σε προχωρημένα στάδια.

Βοηθά με πολλαπλούς τρόπους στην αυτοθεραπεία και στην  επίτευξη  εσωτερικής αρμονίας:

 •    Μυϊκό σύστημα:  το ενεργοποιεί, το ξεμπλοκάρει και το χαλαρώνει.

 •    Οστά:. Δημιουργεί μεγαλύτερη ελαστικότητα στις αρθρώσεις, αυξάνει την ροή αίματος μέσα στα κόκαλα,   τα κάνει δυνατά και ελαστικά, απομακρύνει τα άλατα από τις κλειδώσεις.

 •     Κυκλοφορικό σύστημα.: Πιο καθαρές αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή αγγεία. Τονώνεται η καρδιά και ο άνθρωπος έχει καλύτερη  φυσική απόδοση  με λιγότερη προσπάθεια και κόπωση. Η καρδιά μειώνει τους σφυγμούς της ( εργάζεται πιο ήρεμα) και τροφοδοτεί καλύτερα το σώμα με αίμα και οξυγόνο.

 •     Πεπτικό:. Η ηρεμία του νου, η σωματική χαλάρωση και η συναισθηματική αρμονία είναι ο καλύτερος τρόπος για την υγιή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και η γιόγκα καταφέρνει ακριβώς αυτό!

 •     Αναπνευστικό. Η ζωτική δύναμη στο σώμα είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς. Χωρίς νερό και φαί μπορούμε να ζήσουμε  για  λίγες μέρες. Χωρίς οξυγόνο δεν μπορούμε παρά ελάχιστα λεπτά στην καλύτερη περίπτωση. Ο άνθρωπος σήμερα αναπνέει πολύ ρηχά και η αναπνοή του δεν φτάνει για να θρέψει τα κύτταρα. Αυτό οδηγεί σε κόπωση, νοητική νωθρότητα, υπερένταση, έλλειψη διάθεσης, χαράς και σε ασθένειες. Η γιόγκα μας εκπαιδεύει να αναπνέουμε!!

 • Νευρικό σύστημα. Το 80% και πλέον των ασθενειών οφείλονται  σε ψυχοσωματικά αίτια. Η νευρική ένταση και το χρόνιο στρες είναι το κύριο πρόβλημα της εποχής μας. Η σωστή αναπνοή, η αρμονική κίνηση η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση, είναι τα πολύτιμα αντίδοτα και το δώρο που προσφέρει η γιόγκα στον ασκούμενο.

 •    Ενδοκρινικό σύστημα. Η γιόγκα αυξάνει τοπικά την ροή αίματος μέσα στους αδένες και τονώνει την ενεργητικότητά τους. Μέσω της πραναγιάμα (έλεγχος της αναπνοής) κινητοποιεί τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα). Κάθε τέτοιο κέντρο βρίσκεται σε στενή σχέση με ένα ενδοκρινή αδένα. Τονώνοντας λοιπόν τα ενεργειακά κέντρα, τονώνονται και οι αντίστοιχοι αδένες,  ενεργοποιούνται και εναρμονίζονται.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6945293243

Email : despoinasklavou@hotmail.com

Ακολουθήστε μας
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey LinkedIn Icon

© All rights reserved

Aenaos Kiklos,  email: Despoinasklavou@hotmail.com

 • White LinkedIn Icon